14 вересня о 18:00 розпочнеться номінально домашній матч львівського «Руху» U-19 проти польської команди «Заглембе» U-19 в першому раунді Юнацької ліги УЄФА

Протистояння складається із двох матчів. Поєдинок у відповідь пройде 5 жовтня. За домовленістю сторін команди проведуть обидві зустрічі на стадіоні клубу «Заглембе» у місті Любін. Українська діаспора у Польщі може підтримати нашу команду на стадіоні. Вхід на матч вільний. 

Сьогодні історичний поєдинок для львівського «Руху» в Юнацькій лізі УЄФА ви зможете переглянути у прямому ефірі. Початок трансляції о 17:30. Медіацентр «Руху» готує для вас багатокамерну трансляцію гри, яка супроводжуватиметься перед- та післяматчевими аналітичними студіями. 

Юніори «Руху» провели вечірнє заняття на навчально-тренувальній базі «Заглембе». Сесія тривала близько години. Перед початком заняття головний тренер Віталій Пономарьов провів із хлопцями коротку розмову. Опісля хлопці пішли розминатися. Заняття проходило через ігрові вправи: грали у квадрати та у футбол.

Напередодні «жовто-чорні» вийшли на прогулянку містом.

У минулому сезоні обидві команди стали чемпіонами своїх країн. «Рух» набрав 47 очок у 18 матчах та обійшов найближчого переслідувача «Динамо» на 1 очко. «Заглембе» ж в останньому турі польської Молодіжної ліги обіграв прямого конкурента «Арку» з Гдині та з 59 очками здобув чемпіонство.

Для обох команд це перший в історії матч у Юнацькій лізі УЄФА. Проте, якщо «Рух» вперше здобув чемпіонство в Україні, то «Заглембе», окрім попереднього сезону, ставав чемпіоном Польщі у сезонах 2008/09 та 2009/10. Проте, тоді Юнацької ліги УЄФА ще не існувало.

«Рух» та «Заглембе» йдуть Шляхом чемпіонів своїх країн. Отож, щоб вийти у плей-оф, потрібно пройти 2 раунди на виліт і перемогти у перехідному матчі з командами, які посіли 2-гі місця у Шляху Ліги чемпіонів. Переможець пари «Рух» – «Заглембе» у наступному раунді зіграє з переможцем пари «Чиксереда» – «Галатасарай».

Цього сезону «Заглембе» не надто вдало дебютував у чемпіонаті Польщі U-18. Після 5-ти турів команда Цилінського посідає 12-те місце з 4 очками: перемога, ничия та 3 поразки. Натомість «Рух» впевнено крокує у внутрішній першості – 10 очок у 4 матчах та перше місце.

ІА "Вголос": НОВИНИ