Про це повідомляє УНІАН

Сам же гаджет стане скляний з металевою рамкою, як iPhone 4. Розташування камер на тильній стороні перейде у вертикальне положення, а не горизонтальне (як у iPhone 7 Plus). Кнопка Home, яка вже рік як припинила натискатися, зовсім пропаде в її звичному вигляді і тепер буде тільки у віртуальній формі. Разом з нею доведеться попрощатися і з сканером відбитків пальців. Згідно з наявною у журналістів Bloomberg інформації, інженери спробували інтегрувати сканер безпосередньо в дисплей, але зіткнулися з проблемами на виробництві.

Зміна матеріалу задньої кришки дозволить вмонтувати індукційну зарядку, що зараз неможливо без сумнівних сторонніх пристроїв або чохлів. Є також імовірність того, що iPhone 8 і 8 Plus теж отримають скляні «спинки» і можливість «заряджатися без проводів». Комплектуючі новинок, природно, перевершать можливості сьогоднішніх моделей. Все вищеперелічене відіб'ється і на ціннику. Преміальна версія iPhone буде стартувати з $1000. Але не тільки смартфон буде займати дві години презентації, хоча і, напевно, найбільше уваги зосередиться саме на ньому. Разом з ним на заході можуть показати нові Apple Watch. Третє покоління «розумних» годинників компанії навряд чи змінить зовнішність, але трохи додасть в можливостях.

Те, що є у конкретних пристроїв, але поки не було у Apple Watch – підтримка LTE. Це дозволить залишити смартфон будинку і піти на пробіжку, при цьому стримити музику з Apple Music, при необхідності скористатися картою і отримувати/здійснювати дзвінки. До існуючих варіантів додадуться кілька нових кольорів корпусу: сіра кераміка і золоте покриття, яке в програмному коді називається Blush Gold. Логічним виглядає і поява нових колекцій ремінців та браслетів.

У вересні 2015 року на презентації також були представлені Apple TV четвертого покоління, які з тих пір не оновлювалися. Чуток про апгрейд теж було досить багато. Так, поточне покоління не підтримує дозвіл більше 1080p, що планують виправити вже в цьому році, дотягнувши можливості стримера до 4К-картинки. Все частіше з'являються пристрої з підтримкою HDR-відео. Нехай контенту поки що зовсім мало, тим не менш, технологія вже на слуху і, можливо, буде розвиватися.

 

Відповідно до звітів, оновлені Apple TV зможуть впоратися з таким завданням. Для всього цього знадобиться і більш потужний процесор, ніж A8 (ще з iPhone 6). На кінець цього місяця у Apple великі плани. Крім запуску перерахованих вище пристроїв, компанія, звичайно ж, випустить мажорні оновлення iOS, macOS, watchOS і tvOS. До всього не варто забувати, що не так і багато залишилося до запуску продажів Pro і iMac HomePod. Можливо на презентації розкажуть щось нове ще й про це. Але поки здається, що крім трьох моделей iPhone, оновлених Apple Watch і Apple TV нічого більше чекати не доведеться.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ