Цей день присвячений згадці хресної смерті Ісуса Христа, зняттю з хреста його тіла і поховання, пише «Сегодня».

Рівно о третій годині дня в церкві під час богослужіння виносять Плащаницю – це плат, на якому зображений на повний зріст Господь Ісус Христос, що лежить у гробі. Її виносять з вівтаря і встановлюють в центрі храму на піднесенні, який прикрашений квітами. Після чого вже ввечері проходить друга служба, під час якої віряни стоять із свічками в руках, а Плащаницю обносять навколо храму.

З церковної служби додому приносять дванадцять палаючих свічок і дають їм повністю догоріти. Вважається, що це принесе матеріальне благополуччя, успіх і радість.

Страсна п'ятниця-2018: що не можна робити 6 квітня

Всі приготування до Великодня потрібно закінчити в Чистий четвер, щоб в Страсну п'ятницю ніщо не відволікало людини від молитов і служб.

У цей день не можна фізично працювати і займатися ніякими господарськими справами, не можна шити, в'язати і різати.

Єдиним винятком є ​​приготування пасок і посів на городі або в полі. При цьому садити що-небудь суворо забороняється, бо увіткнені в землю залізні предмети в Страсну п'ятницю несуть біду.

Утримайтеся від відвідування розважальних закладів та заходів. Вважається, що людина, надмірно радісна в Страсну п'ятницю, весь наступний рік проплаче.

ІА "Вголос": НОВИНИ