Про це повідомляє "112 Україна".

"Почнуться переговори усіх чотирьох підгруп Тристоронньої контактної групи, а саме політичної, економічної, гуманітарної та з питань безпеки. До столиці вже прибули учасники української делегації. Його очолить Леонід Кучма і його основна вимога буде стосуватися відкриття КПВВ "Золоте" у Станиці Луганській. Серед інших головних питань – звільнення заручників. В рамках гуманітарної підгрупи цим питанням будуть займатися Ірина Геращенко і Віктор Медведчук", – сказав корреспондент телеканалу.

За його словами, сьогодні планують узгодити 7 нових ділянок безпеки вздовж лінії фронту. Поки достеменно невідомо, де вони будуть перебувати, але відомо, що це острівці безпеки площею 1 км на 1 км, звідки сторони повинні будуть відвести свої сили і засоби. Поки сторони повинні узгодити питання аналогічного відведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Серед інших питань, які обговорюватимуть – можливість впровадження поліцейської місії на Донбасі, модальність проведення виборів, а також доступ міжнародної організації "Червоний хрест" до незаконно утримуваних осіб.

Основний раунд переговорів почнеться в 14:00, його очолить Мартін Сайдик. Переговори будуть проходити в закритому режимі.

Нагадаємо, Леонід Кучма заявив, що під час засідання 23 листопада в Мінську українська сторона спробує "дотиснути" представників так званої "ЛНР" і переконати їх відкрити пункт пропуску "Золоте".

Як повідомлялося раніше, даний пункт пропуску офіційно відкрили 31 березня поточного року, проте працював лише кілька годин через постійні обстріли.

ІА "Вголос": НОВИНИ