У п'ятницю, 23 липня, у Токіо офіційно стартують Олімпійські ігри. Відомо, що вони відбуватимуться зі суворим дотриманням карантинних обмежень, адже пандемія коронавірусу досі продовжує лякати світ.

Так, впродовж наступних 17 днів (до 8 серпня) весь світ буде слідкувати за спортивним святом.

Церемонія відкриття Олімпійських ігор запланована на 20:00 за місцевим часом (14:00 за Києвом). Водночас поки Токіо продовжує боротися з коронавірусною недугою, змагання проходитимуть з обмеженим доступом.

За словами організаторів, на Олімпійському стадіоні місткістю 68 тисяч будуть присутні тільки близько 950 осіб, з яких лише 15 світових лідерів, пише Радіо Свобода.

Варто нагадати, що ще два тижні тому в місті ввели надзвичайний стан. А у зв'язку з цим, організатори вирішили повністю заборонити глядачам відвідувати заходи. Таким чином громадянам інших країн більшою мірою буде закритий доступ.

На Олімпійських іграх будуть представлені загалом 33 види спорту. Серед нових дисциплін - карате, серфінг, скелелазіння і скейтбординг. Також додали нові дисципліни у вже діючі змагання - баскетбол 3х3, змішана естафета в плаванні, а також змішані командні змагання в дзюдо, триатлоні та стрільбі з лука. Крім цього повернули в програму Ігор софтбол і бейсбол, які були відсутні з 2012 року, пише РБК-Україна.

Участь у змаганнях візьму аж 206 збірних, у яких загалом буде 11 тисяч спортсменів.

ІА "Вголос": НОВИНИ