Посольство США в Україні закликало уникати демонстрацій, запланованих Національним корпусом у Києві на суботу, 23 березня.

Про це повідомляється на сайті Посольства США в Україні.

"У суботу, 23 березня, українське націоналістичне угруповання планує провести демонстрацію на Майдані Незалежності, на вулиці Хрещатик, в центрі міста. Ця група була пов'язана з насильством і громадськими заворушеннями, включно з бійками з поліцією. На місці очікується великий натовп. На початку тижня члени (Нацкорпусу) напали на поліцію під час демонстрації в іншому українському місті. Великі натовпи очікуються на Майдані Незалежності в суботу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відомо, що члени Нацкорпусу також попрямують до Банкової вулиці та будівлі Адміністрації президента.

У посольстві США порекомендували уникати натовпу та демонстрацій, очікувати більшу, ніж зазвичай, поліцейську присутність, перекриття вулиць, інформувати про місцеперебування знайомих, дотримуватися інструкцій місцевих правоохоронних органів та слідкувати за новинами.

Як повідомляв Укрінформ, Національний корпус 16 березня провів У Києві на Майдані Незалежності акцію протесту, під час якої вимагали арештувати причетних до розкрадання в оборонній сфері.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ