У суботу, 26 червня, відбулася Всеукраїнська проща у Страдч з нагоди 80-ї річниці смерті блаженних новомученників Миколая Конрада та Володимира Прийми, Дню мирянина, а також 20-ї річниці приїзду папи Івана Павла ІІ до України.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зазначається, що у прощі взяли участь тисячі людей з усієї України. Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав провів архієрейську Літургію.

Він зазначив, що це перша повноцінна проща після початку епідемії коронавірусу в Україні.

«Справді, сьогодні дивлячись на усіх тут зібраних, хочеться цілим серцем і устами подякувати Господу Богу за те, що нарешті ми можемо бути разом. Разом втішатися спільною молитвою, переживати особливу прощу, бо щиро кажучи, це перша повноцінна проща в новому посткоронавірусному світі», - сказав Святослав.
Він також наголосив, що люди прийшли на прощ, щоб подякувати Богові і Блаженним новомученникам отці Миколі Конраду та дяку Володимиру Приймі за те, що вони силою своєї любові посвідчили Христа аж до своєї мученицьктї смерті. Їхні приклади показують, що любов перемогла страх.
«Часом питаються, хто такий мирянин, хто такий вірний Христової Церкви сьогодні? Є багато різних відповідей, але сьогодні вслухаючись у те Божественне слово про Божу любов, ми можемо сказати, що мирянин – це той, хто вміє любити. Мирянин – це той, хто охрещений в ім’я Пресвятої Тройці – Отця і Сина і Святого Духа, і кому той єдиний бог у трьох особах подарував духа своєї любові. Той мирянин має особливу місію у тому світі – наповнити Божою любов’ю світ.  Наповнити тою Божою любов’ю свої родини», - додав Отець.
Божественну Літургію у Страдчі за участі Блаженнішого Святослава можна переглянути за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ