Про наказ здати мобільні телефони джерело у військовій частині розповіло у понеділок, 25 травня, повідомляє телеканал «Дождь»

Рядовим, розповіло джерело, наказали здати всі мобільні гаджети, видалити профілі в соціальних мережах і не виходити на зв'язок навіть з батьками. На питання, до якого моменту будуть діяти подібні обмеження, в частині сказали, що до кінця літа.

Джерело встигло подзвонити своїм друзям і батькам. У телефонній розмові він відмовлявся розповідати конкретно про ситуацію в частині ситуації, кажучи, що на багато питань він не може відповідати по телефону.

Солдатам військової частини також сказали «скажіть спасибі за це Дощу», пригадуючи недавній інцидент із затриманням кореспондента телеканалу Тимура Олевського, якого доставили у відділення поліції після того, як він перебував близько частини з камерою. У Тольятті журналіст відправився за завданням редакції. Він знімав репортаж про затриманих в Україні росіянах Олександра Александрова та Євгенія Єрофєєва, які служать у військовій частині в Тольятті. Олевського опитали і через деякий час відпустили.

Коли джерела запитали про двох затриманих на території України громадян Росії (Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва), які, як вони самі розповіли, є чинними військовослужбовцями і проходять військову службу в частині №21208, то він сказав, що ситуація в частині через них напружена. Також він додав, що солдатам частини неодноразово пропонували перейти на контракт, пізніше їх перенаправляли на кордон з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ