Електростанція розташована у селі Терновиця Яворівського району. Вона здатна розвантажити споживання електроенергії на піку — у денний літній час, повідомляють AgroNews.

Другу чергу почнуть будувати у грудні. Вже влітку наступного року її відкриють. Загалом енергопарк займе площу у 140 гектарів і стане частиною так званого енергоострова.

«Найбільший український енергоострів альтернативної енергетики, який буде складатися з трьох сонячних станцій. Сумарна потужність буде складати 76 МВт», — повідомили у Львівській ОДА.

Очікується, що електростанція окупиться приблизно через 6,5 років.

На максимальну потужність станція може виходити влітку. В зимовий час або коли є висока хмарність, проект потужність не видає. Ці додаткові потужності в енергосистемі України не будуть зайвими. Особливістю сонячної енергетики є те, що вона здатна генерувати електроенергію саме у той час, на який припадає один із піків споживання електроенергії. Це — денний літній час, коли велику частину електроенергію споживають побутові та промислові кондиціонери, — йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ