Гравці української збірної Роман Яремчук та Віталій Миколенко потрапили у скандал прямо під час відпочинку на одному з курортів Туреччини. Там футболісти зустріли російського виконавця Басту та, скориставшись нагодою, зробили з ним декілька світлин. 

Відповідні фото з виконавцем, що відомий своїми гастролями в анексованому Криму, виклав у своєму Instagram захисник Динамо Віталій Миколенко.

Такі дії гравців української збірної викликали справжній шквал обурень у соцмережах. Зокрема, громадський активіст Сергій Стерненко написав, що йому соромно за такі фото футболістів української збірної та іронічно подякував за те, що вони не фотографуються з російськими солдатами.

Фото: інстаграм Віталія Миколенко

«Соромно за таких футболістів збірної. Миколенко та Яремчук виклали фото із Вакуленком »Бастою", який відзначився гастролями в окупованому Криму, участю у пропагандистських заходах на підтримку його окупації та нападом його охорони в Києві за питання українця про Крим. Може Яремчук і Миколенко не в курсі, що на країну, за яку вони виступають, напала росія і постійно вбиває українців? Ну дякуємо, що хоч з російськими солдатами не фотографуються поки", - обурюється Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

Негативно відреагували на скандальну світлину й інші користувачі у соцмережі Facebook.

«А що ж Ви хотіли,коли всі футболісти і тренер розмовляють мовою агресора то й друзі звідти такі ж будуть», - пише у коментарях до допису Сергія Стерненка користувач Vitalii Malishchuk.

«Навіщо тоді співати Гімн України і тримати руку на серці перед матчами? Та й футболки збірної навіщо натягати з Кримом і гаслом Слава Україні?» - додає Олександр Шанін.

Хтось зауважує: було б краще, якби гравці збірної були більш свідомі та мали кращу самооцінку. Можливо, тоді б такі люди фотографувались з ними, а не навпаки.

«А могло бути на російських каналах: «баста сфотографувався з українськими футболістами, які грали у формі з Кримом». Але для того ж треба було тим футболістам мати хоча б середню самооцінку, не говорю вже про патріотизм», - зазначає користувачка Олена Якимів .

Нагадаємо, російського репера Василя Вакуленка, відомого також як Баста, неодноразово звинувачували в антиукраїнській позиції. Також, він кілька разів гастролював в окупованому Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ