Сотні іракських мігрантів з числа тих, хто раніше прибув до Білорусі з наміром потрапити до ЄС, 18 листопада були зареєстровані на рейс назад на батьківщину.

Про це повідомляє радіо Свобода з посиланням на Reuters та міністерство закордонних справ Іраку.

Як зазначили у відомстві, мігранти, переважно іракські курди, сіли в літак, що вилітає до Ербіля – столиці іракського Курдистану. Пізніше той же лайнер попрямує з Ербіля до Багдада.

За інформацією опозиційного білоруського сайту «Хартія 97», 18 листопада евакуаційним рейсом до Іраку було репатрійовано 430 мігрантів. Також співробітники консульства продовжують оформлення ще 50 людей. Дані наводяться з посиланням на офіційного представника іракського МЗС Ахмеда аль-Саххафа.

Іракці складають значну частину з приблизно 4 тисяч мігрантів, які залишаються в таборах біженців уздовж західного кордону Білорусі. Ці люди намагаються потрапити на територію Литви, Латвії та Польщі.

Ситуація різко загострилася 8 листопада. З початку минулого тижня мігранти, знищуючи загородження, зробили кілька спроб штурму.

Раніше Вголос повідомляв, що президент США Джо Байден сів за кермо електричного пікапу Hummer EV. Це сталося під час відкриття автомобільного заводу GM Factory Zero у Детройті.

ІА "Вголос": НОВИНИ