У Києві викладач, який поливав брудом Україну, вигнав з лекції незгідну з його думкою студентку.

Про це у соцмережі написала студентка вишу Поліна Кравченко.

Інцидент стався у Міжрегіональній академії управління персоналом.

Ми - українці, в нашій країні йде війна, наші співвітчизники гинуть від рук російських окупантів, мільйони наших предків були вбиті режимом Сталіна, мова наша століттями піддавалася насильному знищенню, культурні цінності українські виборювали право на існування навіть ще 30 років тому... а сьогодні ця людина, Колпаков Віктор Михайлович, півтори години своєї лекції просто поливав брудом Україну...

Цей «учитель» вкладає в голови студентів, що війну почала Україна, що мови нашої вже й так немає і вона нам не потрібна в Європі, що ми єдина країна у світі, де... (а далі великий список негативу), що нам потрібно повернути союз із Росією, бо це сильна держава з хорошими зарплатами, а в нас нація без мозку і т.д., що козаки (на відміну від більшовиків) були звичайними бандитами і крадіями, а в Севастополі нарешті настало нормальне життя, після анексії Криму.

Все це можна було терпіти, хоч і через велику силу. Я подивилася на аудиторію - всі мовчать. Дівчина позаду мене спробувала зауважити щодо Севастополя, але викладач не дав їй договорити. Всі мовчали. Мовчали україномовні, мовчали патріоти... а я згадала Стуса - «Хто проти терору - встаньте!»... але ж і я мовчу. Така ж, як і всі. Стало аж гидко. Я всміхнулася. Віктор Михайлович це помітив і розлютився: «На маїх лєкциях єщьо нікто не улибался! Я нє смєшниє історії рассказиваю! Может, мнє уйті?!» Я відповіла: «Ні, продовжуйте. Я в Україні дуже хочу дослухати до кінця вашу українську лекцію». Після цього професор просто взбісився. Я не маю бажання тут писати все, що я від нього почула за свою «бандерність»... Він кричав: «Я ваєнний, я палковнік, я пріказиваю тібє - пашла вон!», але я сказала, що я нікуди не піду з аудиторії, адже я жодним чином його не ображала, не зривала процес і плачу великі гроші за навчання. Професор тим часом вимагав від хлопців з групи: «Витащітє ету хамку атсюда сілой!» Група не рухалася, я ледь стримувала сльози. Дехто шепотів: «Ізвінісь пєрєд учітєлєм». Я була в шоці, в розпачі. Через хвилину Віктор Михайлович пішов, виливши на мене ще купу бруду... Студенти згодом висловили мені підтримку, а я шкодую, що не зняла його на камеру.

Якщо хтось дочитав до кінця, то я маю тут сказати, що вагалася. Адже це шанована людина, пенсіонер. А потім почитала про його біографію. Крім російських військових вишів, закінчив Академію управління при президенті Росії за спеціальністю «Методологія управління». Я нічого не маю проти, то минуле - 2005-й рік. Але людина, яка є військовим, вкладає в голови наших учнів свої проросійські ідеї та намагається формувати в молоді антипатію до власної батьківщини. Це не є нормально! Це вже пропаганда ідеології нашого ворога. Таким не можна навчати студентів!

Як писав «Вголос», “На 28-у році незалежності”: поліція оштрафувала чоловіка “через українську мову” (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ