Компанія Ілона Маска SpaceX та канадський стартап Geometric Energy Corporation планують запустити у космос супутник для трансляції реклами.

Про це повідомляє Daily Mail.

GEC відправить супутник CubeSat із цифровим банером на одній з його сторін на ракеті Falcon 9.

Очікується, що рекламодавці платитимуть за розміщення реклами криптовалютою, наприклад Еthereum. Для розміщення рекламного банера будуть потрібні п'ять типів токенів, які відповідатимуть за координати, яскравість, колір і час розміщення.

Деталі дизайну поки не розголошуються, але передбачається, що дисплей буде схожий на відомі проєкти Reddit Place або Satoshi's Place, де користувачі могли опублікувати власний «малюнок» розміром у піксель, заплативши за його відображення на вебсайті.

Розробники рекламного супутника сподіваються, що ряд компаній захочуть розмістити в космосі свій логотип.

GEC наразі не повідомила, скільки коштуватиме купівля токенів, необхідних для реклами на орбітальному білборді і в яку суму обійдеться запуск CubeSat.

Семюел Рід, генеральний директор канадського стартапу GEC, сказав, що в даний час він будує супутник, і коли він буде в космосі, на екрані з'являться реклама, логотипи та зображення.

Супутник відправиться в космос в рамках тієї ж місії, яка відправить DOGE-1 на Місяць, запуск котрої відбудеться в 2022 році.

«Я намагаюся досягти чогось, що може демократизувати доступ до космосу і забезпечити децентралізовану участь», - сказав Рід виданню Insider.

Рід додав, що платформа буде відкрита для всіх, хто купить токени - навіть для художників, які бажають показати свої роботи в космосі.

ІА "Вголос": НОВИНИ