Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області спільно з фахівцями ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб провели санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, що був зафіксований серед відвідувачів закладів громадського харчування «Tomatina» у Львові. З'ясувалось, що причиною інфекції є незадовільні санітарно-гігієнічні умови виробництва.

Про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби.

Як йдеться у повідомленні, станом на 20 липня  захворіло 32 особи, в в тому числі 3 дітей.

29  осіб з  діагнозом «гостра кишкова інфекція» було госпіталізовано у Львівську обласну інфекційну лікарню. Одна особа лікувалась в КНП «Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради» з діагнозом гастроентероколіт, ще один хворий  був госпіталізований в інфекційне відділення КНП «Новояворівська районна лікарня"

За результатами лабораторного дослідження біоматеріалу від хворих виявлена Salmonella enteritidis у 18 хворих, з них троє діти.

Під час розлідування встановлено, що хворі  споживали сендвіч з беконом та яйцем; пасту з соусом карбонара, куди входить сирий яєчний жовток, вершки; салат з куркою та авокадо; салат пасту з телятиною, макарони з вершковим соусом, макарони з соусом карбонара, пасту з вершковим соусом, кури-гриль,  м’ясо індички.

«За результатами лабораторних досліджень у змивах з об’єктів довкілля, у відібраних пробах харчових продуктів на об’єктах громадського харчування ТОВ «Томатіна»...  сальмонела не виділена. Результати досліджень свідчать про вторинне інфікування готових продуктів внаслідок незадовільних санітарно-гігієнічних умов виробництва», – повідомили у Держпродспоживслужбі.

За фактом виникнення спалаху сальмонельозу слідчим відділом ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням).

ІА "Вголос": НОВИНИ