Журнал «Annals of Nutrition & Metabolism» опублікував результати дослідження, що стосуються вівсяної каші. Виявилося, що кращого сніданку, ніж вівсянка, просто не знайти. Дослідження проводилися на групі людей, що складалася з 36 осіб різної статі, розділених на три рівні підгрупи.
Про це пише ukrhealth.net.
Учасникам було запропоновано три види їжі, енергетична цінність якої не перевищувала 350 калорій. Одні снідали вівсянкою, другі – кукурудзяними пластівцями, а треті — пили одну воду. Метою експерименту було встановлення почуття ситості протягом короткого періоду часу (3 години) в залежності від вживаної їжі.
Весь цей час вчені вели лабораторні дослідження крові (рівень цукру та інсуліну). Вони встановили, що люди, які на сніданок вживали вівсяну кашу, відчували себе набагато ситніше, ніж інші учасники. Крім того, на 31% у них зменшилася кількість споживання калорій під час ланчу. Решта учасників експерименту після закінчення 3 годин навпаки хотіли їсти.
Це означає, що людям, які страждають надмірною вагою, харчуватися вівсянкою вранці можна. Як виявилося, вівсянка, потрапляючи в шлунок, знаходиться там довше. А кукурудзяні пластівці стають причиною підвищення рівня цукру, який через короткий час різко знижується.
За підсумками численних досліджень було встановлено, що завдяки вівсянці знижується потреба в калоріях від 31 до 50%, а також знижується вага людини. І їсти її рекомендують саме на сніданок. Вівсяна каша корисна, смачна, і з неї можна приготувати велику кількість страв. Її широко використовують в приготуванні салатів, вона ідеально підійде в якості десерту і рагу.
1. Дуже ситний продукт
За допомогою вівсяної каші можна надовго вгамувати голод і поліпшити процеси травлення. Тому її рекомендують людям, які намагаються позбутися від зайвих кілограмів.2. З його допомогою можна знизити артеріальний тиск
У складі вівса є лігнани і овочевий протеїн. Ці речовини здатні нормалізувати кров’яний тиск. Регулярне вживання вівса допоможе знизити тиск на 30%.3. Вівсянка знижує рівень холестерину
Основну частину вівса становить клітковина, якій властиво вступати в реакцію з жирами. В результаті цього знижується рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) і поганого холестерину в крові. Завдяки вівсу людина менше ризикує захворіти серцевою недостатністю та іншими недугами серця, а можливість нападів інсультів знижується в рази.4. Знижує ризик появи злоякісних пухлин
У Британському медичному журналі була опублікована стаття з результатами проведених досліджень, що стосуються впливу вівса на ракові захворювання. Виявляється, овес може перешкоджати появі раку простати і молочних залоз. Крім того, знижується ризик виникнення пухлин яєчників і кишечника, зокрема це стосується товстої кишки.Регулярне вживання вівсяної каші на сніданок допоможе вам без особливих зусиль позбутися від зайвих кілограмів. Але для досягнення кращих результатів не забувайте займатися спортом хоча б кілька разів на тиждень.
ІА "Вголос": НОВИНИ