Замість втручатися у діяльність Конституційного Суду, українській владі слід врешті почати реальну реформу правоохоронної системи.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» заявив ексслідчий ГПУ, адвокат Сергій Войченко.

«Знаєте, замість того, щоб втручатися в діяльність Конститутційного Суду України, при чому таким наглим і безпардонним способом, президент краще б виконав рішення щодо Ситника, краще провів би реформу правоохоронної системи. Бо за останні роки Україна витратила на так звані антикорупційні органи — НАБУ/САП/ВАС/НАЗК тощо — понад 12 мільярдів гривень. Толку з цього — абсолютно ніякого.

Давайте не забувати прислів’я: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Словом, можна ще 125 таких «антикорупційних» органів створити. Але який з того ефект ? Люди дивляться, що сама верхвіка влади постійно грузне у корупційних скандалах (згадаймо заяви того ж Гео Лероса, інших «слуг народу», які вже стали колишніми). А оце конкретне рішення КСУ — жодним чином не вплинуло на жодного пересічного українця. Ну, хіба зараз кредит комусь не дадуть, який не дійде до українців, пригрозили…Ну, порушується зовнішній факт управління (бо в принципі за рахунок цих органів впливали на певні українські державницькі процеси)…Тобто певні господарі втрачають певні важелі впливу. Але таким чином виходить, що Конституційний Суд вкотре довів, що Україна може претендувати на право називатися незалежною і суверенною державою, поки різні представники так званих «неурядових» організацій верещать, що «зрада, все пропало»», - зазначив Войченко.

За словами юриста, заяви про те, що Україна може втратити безвіз через скандальне рішення КСУ - не більше, ніж спекуляції:

«Ми вже бачили, скільки лизоблюдів, лицемірів тощо пролізло в українську владу в 2014 року на їхньому законі «про люстрацію», який Європейський суд з прав людини визнав таким, що порушує права громадян. Де вони всі тепер? Порозбігалася по різних партіях і поміняла прапори. А боротьба з корупцією взагалі перетворилася на прибутковий бізнес. Вже корупцією займатися нікому не цікаво — вигідніше з нею боротися! Шалені гроші витрачаються на це все! Це рішення насправді ні на що не вплинуло. Про безвіз говорять…Та ми з весни тим безвізом і скористатися не можемо. В умовах карантину це взагалі неактуально. І що він за всі роки дав українцям? Як в українців немає грошей, щоб кудись їхати, то за які кошти ви у Відень каву поїдете пити? Це лише спекуляції дешевих прислужників міжнародних фінансових аферистів, яких, на жаль, українська влада ніяк не збереться брудною ганчіркою вигнати з України».

Більше на цю тему читайте у статті: Конституційний суд: зрада «під Медведчука» чи...правильне рішення?

 

ІА "Вголос": НОВИНИ