Руслан Цикалюк, який раніше служив у «Беркуті» й брав участь у розгоні учасників Євромайдану, нині − командир київського полку поліції особливого призначення.

Про це йдеться у розслідуванні «Громадського».

Як зазначається, теперішній полк особливого призначення створили на базі «Беркуту», у якому Цикалюк служив до його ліквідації.

Так, ЗМІ проаналізувало відео та фото розгону протестувальників у ніч на 30 листопада 2013 року. На них чоловік, схожий на нинішнього командира полку поліції особливого призначення Руслана Цикалюка разом із іншими спецпризначенцями бере участь у розгоні протесту.

Водночас, екс-беркутівець заперечує факт свого перебування на місці розгону.

Разом з тим, результати портретної експертизи свідчать про те, що на світлинах дійсно присутній Руслан Цикалюк.

"Щонайменше два правоохоронці, які відмовилися називати свої імена, повідомили "Громадському", що Цикалюк був у ніч розгону на Майдані, або впізнали його на відео", - йдеться у матеріалі.

У свою чергу, керівника ГУ НП у Києві Андрія Крищенка попросили прокоментувати цю інформацію, проте він заявив, що це запитання до слідства, а не до поліції.

"Його не притягнуто до кримінальної відповідальності, він не відсторонений від служби", – наголосив Крищенко.

Відзначається, що у прокуратурі лише повідомили, що Цикалюка допитали як свідка у низці кримінальних проваджень щодо злочинів проти Майдану, але інших деталей відомство не надало.

Окрім того, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  також відмовився коментувати ситуацію щодо екс-беркутівниця.

ІА "Вголос": НОВИНИ