Про це повідомив начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк в ефірі телеканалу «112.Україна» у неділю, 4 січня.

За його словами, Паніну загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

«Частина 2, статті 110. Підозра підготовлена саме з цієї частини. Раніше провадження розслідувалася за частиною 1, ми її перекваліфікували», – сказав Вовк.

Василь Вовк додав, що всі актори і музиканти, які приїжджають на окуповані території Донбасу, оголошені в розшук, включаючи російську співачку Юлію Чичеріну.

«Всі провадження зареєстровані в єдиному реєстрі, всі вони оголошені у розшук. Юлія Чичеріна також. Але ви розумієте, що здійснювати розшук і затримання на території, яка тимчасово підконтрольна терористам зараз неможливо», – наголосив Вовк.

У серпні 2014 року Олексій Панін у відеозверненні, коментуючи так званий «референдум» у Криму, заявив, що «далі ми підемо в Одесу». На початку 2015 року Панін відвідав Одесу, де одеські активісти в одному з місцевих ресторанів змусили його вибачитися за погрози щодо анексії Одеси. У затриманні Паніна також брали участь бійці батальйону «Азов». Після цього інциденту в інтерв’ю одному з російських каналів Панін заявив: «Зараз смішно, а вчора смішно не було. Якщо ви хочете знати, як я почувся, я обі..рався».

2 січня російська співачка Юлія Чичеріна дала концерт в окупованому бойовиками Луганську у рамках новорічної акції, організованої байк-клубом «Нічні вовки». Усім відвідувачам концерту роздавали фотографії, де Чичеріна зображена разом з вівцею, яку врятувала від відправки на бійню під час поїздки до Тибету. Сама Чичеріна заявила, що вирішила розділити своє щастя з жителями Луганська, щоб вони відчули Новий рік.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ