«Я змушена була написати цього листа, адже лише у такий спосіб я можу захистити свою гідність, – розповіла Тетяна Сабодаш. – Виявляється, що мене почали звинувачувати у підміні іконописного живопису. Ще одного нашого працівника звинуватили у крадіжках монет. І про такі серйозні звинувачення я довідалась зі ЗМІ. Мене ж перед тим, як озвучувати такі речі, про це навіть не запитали. Інформацію оприлюднили від імені директора Львівської національної галереї мистецтв Тараса  Возняка. Як таке можна говорити? Возняк же звинуватив мене на увесь світ!». 

За словами Тетяни Сабодаш, такі звинувачення є абсолютно безпідставними.  

«Наступного ж дня після оприлюднення цієї інформації до Олеського замку прийшли правоохоронці, – пояснила хранитель музею. – Я показала їм документи, експонати. Відповіла на усі запитання. Крім того, у нас відбулась інвентаризація: все є, і експонати усі є, і документи також. Я не боюсь нічого: у мене все на місці. Будь-хто може прийти і це перевірити». 

Чому Тарас Возняк звинувачує музейних працівників у крадіжці – пані Сабодаш не знає.  Каже лише, що за його керівництва працювати в музеї-заповіднику стало нестерпно. «Почались якісь тридцяті роки», – додала Тетяна Сабодаш.    

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ