Новообраний Президент України Володимир Зеленський відреагував «дуже спокійно і з гумором» на рішення РФ видавати паспорти українцям на окупованих територіях Донбасу. В США сподіваються, що це допоможе врегулювати ситуацію.

Про це російській службі BBC заявив cпецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє «Європейська правда».

«Ми стурбовані і розглядаємо це (рішення Росії - ред.) як провокацію, яка точно суперечить плану з реінтеграції цих територій назад в Україну, як сказано в Мінських угодах. Необхідно ж вести розмову про виконання цих угод. Я думаю, президент Зеленський добре дав це зрозуміти», - зазначив він.

Волкер додав, що «не варто очікувати масового переселення людей з України в Росію».

«Зеленський відреагував дуже спокійно і з гумором. І я сподіваюся, що це остудить цю проблему, щоб ми могли повернутися до розмови про фактичну реалізацію угод, які вже діють і які вимагають виведення іноземних сил, роззброєння незаконних формувань і здійснення кроків як для припинення вогню - таких як відведення важкого озброєння, так і кроків в політичній сфері. І все це згодом призведе до відновлення міжнародно визнаного кордону», - пояснив Волкер.

Нагадаємо, що Волкер розповів, хто приїде на інавгурацію Президента.

Також Волкер зробив заяву щодо російських паспортів в ОРДЛО.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ