Журналістам львівського видання 032.ua почали надходити погрози після публікації про забруднення річок Західний Буг та Київський Потік викидами із ТзОВ “Радехівський цукровий завод”.

Відповідна заява з'явилася на сайті видання у п'ятницю, 3 січня.

«Ввечері 2 січня та вранці 3 січня у приватні повідомлення в соцмережі Facebook почав писати чоловік на ім’я Павло А. повідомлення з »попередженнями” та “порадами” про те, щоб вона (журналіст, - ред.) більше не писала про Радехівський цукровий завод, бо нею “зацікавився Сікорський”, “все тепер роблять гроші” і в “Радехові вже був випадок”. Нам не відомо, чи реальною є сторінка людини, яка писала ці повідомлення, однак усі дані про неї, а також номер її телефону будуть передані у правоохоронні органи для встановлення цієї особи", - йдеться в заяві редакції.

Клікайте для збільшення фото

Видання зазначає, що згадувана у переписці людина — це, ймовірно, глава ТзОВ “Радехівський цукор”, якому і належить згаданий завод, Віталій Сікорський. Водночас, з відкритих джерел відомо, що ТзОВ “Радехівський цукор” входить до групи компаній німецької Pfeifer&Langen, а кінцевим бенефіціарним власником підприємства є Володимир Матківський.

За даними сервісу моніторингу українських компаній «Опендатабот», Віталій Сікорський також є кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ «Промбудприлад». Компанія зареєстрована у Львові на вул. Сахарова, 42. За цією ж адресою зареєстрована партія «Самопоміч», засновником якої є міський голова Львова Андрій Садовий. У березні 2019 року ПрАТ «Промбудприлад» стало офіційним спонсором виборчої кампанії кандидата в президенти України Андрія Садового.

Тим часом Володимира Матківського називають соратником Андрія Садового і основним спонсором пов'язаної зі Садовим «Української галицької партії». Матківський також є головним спонсором видання «Збруч», головредом якого є політолог, член Української Галицької Партії Орест Друль.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ