У затишній та дружній атмосфері залі на Погулянці таеквондисти різних поколінь відточують свою майстерність. А минулих вихідних вони мали нагоду перевірити себе на всеукраїнських змаганнях у Львові.

«Це були масштабні всеукраїнські змагання, найбільші які ми проводили з таеквондо», - розповів тренер Володимир Гончар.

Путівки розіграли на кубку України, який пройшов у Львові

Кубок України для спортсменів був по-особливому важливим, адже це - один з етапів відбору на чемпіонат Європи. І трьом спортсменам зі Львова вдалося завоювати путівки на континентальну першість. Це Софія Гриновець, Роман Цапик та Ірина Муха.

«Провела два поєдинки, суперники були досить сильні. Але я зуміла їх перемогти», - поділилася враженнями учасниця змагань Ірина Муха.

 «Очікували, працювали дуже наполегливо, в цю перемогу вкладалася робота попередніх років і останнього сезону», - зізнався тренер з таеквон-до Олександр Колб.

Спортсменка Ірина Муха активно провела літо, брала участь в тренувальних зборах та регіональних змаганнях.

Ірина Муха та Софія Гриновець здобули медалі всеукраїнського турніру в спарингах

Ірина та її товаришка з команди Софія Гриновець змагалися у категорії до 50 кілограмів серед юніорів, Софія, до речі, здобула срібло змагань, адже в одному бою поступилася. Тепер дівчата з нетерпінням очікують можливості проявити себе на міжнародній арені.

«Я готова посилено працювати для того, щоб показати хороший результат та здобути медаль на цих змаганнях», - поділилася очікуваннями Софія Гриновець.

Роман Цапик змагався у спарингах та в формальних комплексах

Роман Цапик на кубку України змагався серед спортсменів старших 18-ти років. Юнак виступав у двох дисциплінах таеквон-до. Окрім спарингів це формальні комплекси - двоє суперників одночасно виконують той самий туль перед суддями.

«Туль - це набір спеціальних рухів в правильній послідовності з певними технічнними правилами. Вони виходять разом і судді приймають рішення, хто з них робить краще», - розповів Роман Цапик.

Це перші львів’яни, які виступатимуть на чемпіонаті Європи з таеквон-до версії ITF

На євроарені Роман боротиметься у двох дисциплінах. Такому результату спортсмен особливо радіє, адже на відбірковий турнір виходив після операції на плечі.

«Те, як я потрапив на змагання, - важко передати словами. Через травму мені довелося пропустити декілька змагань, я вибився з ритму, а суперники дуже хороші. Довелося наздоганяти вдвічі або втричі більше аби вийти з ними хоча б на один рівень», - додав спортсмен.

Чемпіонат Європи пройде наприкінці листопада в Іспанії

До цього часу національна команда України ще матиме навчально-тренувальний збір.

ІА "Вголос": НОВИНИ