Сирійський моніторинговий центр та організація «Білі шоломи» запевняють, що немає підтверджень заяви Держдепартаменту США про скоєння кілька днів тому в Сирії проурядовими силами хімічної атаки.

Як повідомив у середу, 22 травня, базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, «у нас немає доказів щодо такого нападу», цитує агентство dpa. Центр при отриманні даних спирається на розвинену мережу інформаторів у Сирії.

Також представники гуманітарної організації «Білі шоломи», яка активно працює на контрольованих опозицією територіях, зазначили, що поки немає офіційного підтвердження використання хімічної зброї.

Нагадаємо: Держдепартамент США напередодні заявив, що на «північному заході Сирії вранці 19 травня скоєна ймовірна газова атака хлором». За даними США, хімічна зброя могла бути використана під час наступу у провінції Ідліб. При цьому в Держдепартаменті наголосили: якщо режим президента Сирії Башара Асада застосує хімічну зброю, США із союзниками реагуватимуть «швидко і належним чином».

ІА "Вголос": НОВИНИ