Печерський райсуд Києва обрав ексзаступнику міністра оборони Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у понад 475 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

«Печерський райсуд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши колишньому заступнику міністра оборони запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 475 млн грн», - сказали у відомстві.

У ДБР додали, що суд обрав запобіжний захід уже четвертому підозрюваному у справі щодо продажу для ЗСУ неякісної військової техніки.

«Брудний фарс»

Судилище над бойовим генералом Павловським, проти якого в Росії порушені кримінальні справи за захист України, – це системне переслідування з боку влади Зеленського українських генералів, волонтерів та активістів, заявив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час погоджувальної ради.

«Триває судилище над бойовим генералом, організатором оборони Маріуполя Ігорем Павловським. Саме за знищення російських військ проти нього в Росії порушена кримінальна справа, що робить Павловському честь», – нагадав Порошенко.

«А от спроба ув’язнити його на території України – це ганьба Зеленському, який є замовником і організатором цієї політично вмотивованої справи. Як і справи багатьох інших генералів, які розсипалися – генерала Марченка, генерала Шевчука, генерала Назарова. І не тільки генералів – Ріффмастера із Сил спеціальних операцій, депутата Федини, Марусі Звіробій», – перелічив Порошенко.

«Дивіться, який довгий список тих, кого зелена влада намагається запроторити за грати. Я хочу наголосити, що це те, чим займався Янукович. Хтось хоче бути схожим на Путіна або на Лукашенка, він все ближче і ближче наближається до Януковича», – резюмує Порошенко.

Брудним судово-політичним фарсом також назвав судилище над бойовим генералом Павловським народний депутат  з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, повідомляє пресслужба «ЄС».

«Ми вже кілька днів поспіль спостерігаємо такий брудний судово-політичний фарс. Коли вже нікого не хвилює ні те, як саме відбувалися події, ні те, наскільки відповідає те, що відбулося, вимогам діючого законодавства. Нікого не хвилюють якісь практичні кроки, які вживалися в тому числі і керівництвом Міністерства оборони для того, щоб прийняти на озброєння певний зразок», – констатує Забродський.

За його словами, у справі прослідковується чітка тенденція – «головне, щоб лунало частіше «Кузня на Рибальському», головне, щоб лунало «Богдан Моторз» для того, щоб поєднати все це з п’ятим Президентом України Петром Порошенком або з його оточенням».

2 липня слідчі ДБР повідомили про підозру 3 колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському»  Валерію Шандрі у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.

За інформацією слідства, державі було завдано збитків на понад 475 млн гривень.

Дії експосадовців Міноборони кваліфіковано за частиною 4 ст. 426 зі значком 1 Кримінального кодексу України, а саме - умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Дії голови правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» кваліфіковано за ч.2 ст. 192, ч. 4 ст. 27 (підбурювач), ч. 4 ст. 426-1 ККУ.

Раніше екснардеп Тетяна Чорновол написала у соцмережі, що вперше в історії України запобіжний захід (арешт) суд обирає підозрюваному генералу вже цілий тиждень.

ІА "Вголос": НОВИНИ