Суддя Мелітопольського міського районного суду відмовилась визнати загибель Олександра Бєлого, командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у липні 2014 року, результатом агресії Російської Федерації.

Про це повідомила вдова загиблого офіцера Тетяна Чимиркова, передає «УНІАН».

Тетяна зверталась до суду з відповідним позовом. За її словами, таке рішення суд виніс 16 квітня.

Згідно з рішенням, суд відмовився визнати, що загибель командира транспортного літака Іл-76 Олександра Бєлого, 9 членів екіпажу і 40 десантників, стала результатом збройної агресії Російської Федерації. У рішенні суду, виданому вдові загиблого, вказано лише вступну та резолютивну частину, без мотивувальної частини, де суд аргументує своє рішення.

Суддя Мелітопольського міськрайонного суду Юлія Горбачова не змогла прокоментувати своє рішення, пославшись на відсутність часу в зв'язку з судовим засіданням.

Своєю чергою, в. о. голови Мелітопольського міськрайонного суду Тамара Міщенко повідомила, що суддя не встигла оформити мотивувальну частину судового рішення у зв'язку з великим робочим навантаженням та пообіцяла, що рішення буде опубліковано повністю в понеділок, 22 квітня.

Нагадаємо, що у ніч з 13 на 14 червня 2014 року під час заходу на посадку в аеропорту Луганськ підтримувані Росією бойовики підбили військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської бригади та дев'ять членів екіпажу. Всі загинули

Додамо, минулого року у суді оголосили обвинувальний акт стосовно Плотницького у справі про збиття Іл-76.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ