Колишній перший заступник голови правління «ПриватБанку» Володимир Яценко, якого підозрюють у причетності до розкрадання майна банку, вийшов під заставу розміром  52 млн 210 тис грн.

Про це інформує Українська правда з посиланням на коментар речниці ВАКС Олесі Чемерис.

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення відправити під варту Яценка до 22 квітня 2021 року з альтернативою внесення застави. Цю заставу внесло одне з товариств, назву якого Чемерис назвати не може.

Тепер Володимир Яценко зовов'язаний носити електронний браслет, не покидати територію Дніпропетровської області без дозволу слідчого, судді, прокурора, не спілкуватися з іншими фігурантами та свідками спраи, а також здати усі свої паспорти.

Додатково

Слід зауважити, що раніше прокурор САП подав клопотання про те, щоб Яценка взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 136 млн 892 тис. 350 грн.

Що передувало

Нагадаємо, що раніше Генеральна прокуратура оголосила про підозру трьом колишнім високопосадовцям «ПриватБанку» за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч.ч. 1, 2 ст. 366 ККУ. Їх підозрюють у розтраті 136,89 млн грн.

Серед підозрюваних:

  • колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет,
  • начальник департаменту фінменеджменту Олена Бичихіна,
  • колишній перший заступник голови правління Володимир Яценко.
Нагадаємо, що у понеділок, 22 лютого, в аеропорту «Бориспіль» (біля Києва) терміново посадили літак, на борту якого перебував топ-фігурант справи «Приватбанку», колишній перший заступник голови правління Володимир Яценко.

Коротко про оборудку

У грудні 2016 року зловмисники, знаючи про перехід під контроль держави «ПриватБанку», розробили та втілили «злочинний план розтрати грошових коштів фінустанови». Передбачалося, що пов’язаній із банком юридичній особі незаконно нарахують і виплатять додаткову винагороду у вигляді індексованої комісії, зумовленої ростом курсу гривні до американського долара. Цю оборудку високопосадовці вирішили «узаконити», покликавшись на заздалегідь підроблене рішення.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ