Цивільна дружина першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка має російське громадянство. Це підтверджує контррозвідка Служби безпеки України.

Як повідомляють "Українські новини«, про це йдеться в матеріалах суду.

Так, Головне слідче управління СБУ з 16 жовтня розслідує карну справу, відкриту за ч. 1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу.

Підставами для порушення справи стала заява голови правління громадської організації »ТОМ 14" від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв'язок першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки через його сім'ю з іноземною державою-агресором — Російською Федерацією, яка може фінансувати вказану посадову особу з метою отримання інформації від неї.

Згідно з інформацією Департаменту контррозвідки СБУ від 26 жовтня, цивільна дружина Семочка й її донька мають громадянство РФ. У зв'язку з цим слідство клопотало в суді про доступ до інформації про мобільні розмови Семочка та його родичів.

Суд задовольнив клопотання і СБУ надав доступ до інформації про мобільні розмови першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка, його дружини й її доньки з 1 січня 2014 року по 23 листопада цього року.

Зокрема, слідство отримало доступ до документів, що містять інформацію про тривалість, зміст, маршрути передавання телекомунікаційних послуг, а також до розгорнутих відомостей про власників телефонних номерів, дати, часу і тривалість вхідних і вихідних телефонних з'єднань; дати, часу вхідних і вихідних SMS-повідомлень; даних про використання IMEI-терміналів і IP-адрес, а також GPRS-трафіку.

Як писав «Вголос», у випуску програми «Наші гроші» від 1 жовтня репрезентували результати журналістського розслідування, згідно з яким Сергію Семочку належать дорогі будинки в Козині й автомобіль Land Cruiser, а також те, що внаслідок його дій 200 осіб померли через відсутність поставок ліків для діалізу. За результатами журналістського розслідування НАБУ відкрило проти Семочка кримінальне провадження за статтею «Незаконне збагачення» .

Також, за заявою журналіста Дениса Бігуса, СБУ розпочала карне провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада).

Сам Семочко заявив, що будинок у Козині площею 333 кв. м придбала його дружина Тетяна Лисенко після продажу її бізнесу та подав до суду на авторів розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ