Сьогодні, 23 лютого, у Львові, на площі Ринок, відбулась акція на підтримку громадського діяча та ексочільника одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка. У заході взяло участь близько 700 осіб, більша частина із яких не брали активної участі у заході. Слово мали організатори акції, представники міської влади та ГО «Демократична сокира».

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

У протестах взяли участь активісти громадських організацій «Рух Опору» та одіозної «Демократичної сокири». Учасники заходу зібрались біля Львівської ратуші. Під час акції вони скандували «Стерненку волю» і «Волю Стерненку». Що цікаво, ГО «Правий сектор», одеське крило якого очолював Стерненко, відмовилась від участі у заході. Також від участі в акції відмовились націоналістичні громадські організації та ветерани російсько-української війни.

Про причини, чому «Правий сектор» не підтримує цю акцію, розповів представник ГО Артем Скоропадський.

«Перша причина, чому ми не підтримуємо цієї акції, полягає у тому, що Сергій Стерненко вже кілька років не має жодного стосунку до «Правого Сектору».

 

Так, можливо, всі ці події й «пахнуть» вибірковим правосуддям, бо багато чиновників, які декларують мільйони доларів, не сідають за ґрати. Але друга причина – це те, що навколо ситуації почались політичні ігрища. Політики вже почали на цьому спекулювати. Наприклад, ми вже бачили заяву Петра Порошенка, де він виступив захисником Стерненка, проте я хочу нагадати, що кримінальні справи проти цього активіста порушили саме за президентства Порошенка. Стерненко і справді неодноразово критикував Петра Олексійовича, тому тут просто має місце цинізм і спекуляція «Європейської солідарності» та Порошенка особисто на імені людини, проти якої судді, призначені Порошенком, винесли йому вирок», - пояснив Скоропадський.

Нагадаємо:

23 лютого суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич визнав активіста Сергія Стерненка винним за всіма статтями, які йому інкримінували.Його звільнили від відповідальності через збіг терміну давності за обвинуваченням у викраденні людини за попередньою змовою осіб, але присудили ув’язнення за статтями «розбій» та «незаконне зберігання зброї». До оскарження вироку активісту обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Чоловіка підозрюють у причетності до викрадення депутата Сергія Щербича.  Правоохоронці заарештували Стерненка у 2015 році. На той час він був одним із лідерів «Правого сектора» в Одесі

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ