Активістці та нардепці минулого скликання Тетяні Чорновол замінили нічний домашній арешт на особисте зобов'язання. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва 25 вересня.

Відомо, що клопотання про зміну запобіжного заходу подала прокуратура. Про це пишуть Ґрати за посиланням на коментар адвокатки Тетяни Чорновол Ірини Кузіної.

Підозрюваний не може перебувати під домашнім арештом понад пів року, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу. Наразі в Тетяни Чорновол вже закінчується цей термін, відтак прокурор звернувся до суду з проханням призначити особисте зобов'язання.

Суддя задовольнив частково клопотання прокурора. Зокрема, Тетяна Чорновол змушена здати закордонний паспорт, не спілкуватися зі свідками і прибувати до слідчого.

Вчора у справі Майдану мені змінили запобіжний захід на особисті зобов'язання. Одне з них – заборона на спілкування з Антоном Яценком (народний депутат минулих скликань – 24 канал), – написала Чорновол на своїй фейсбук-сторінці.

Також вимогою прокурора було, щоб суд заборонив екснардепці залишати її село Гора в Київській області. Однак суддя відмовив.

За даними ДБР, 18 лютого 2014 року на той час журналістка та активістка Тетяна Чорновол начебто керувала діями групи людей та безпосередньо брала участь у підпалі офісу "Партії регіонів". Тоді унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у будівлі.

Глава МВС Арсен Аваков розкритикував провадження проти Чорновол і назвав цю справу помстою від "адвоката Януковича" Бабікова. Сама Чорновол вважає, що це політичне переслідування "за Майдан".

ІА "Вголос": НОВИНИ