Петиція з вимогою створити парламентську ТСК по справі найманців приватною військової компанії «Вагнера», яку пов'язують з бізнесменом з оточення Путіна - Євгеном Пригожиним, зібрала 25 тисяч голосів.

Про це йдеться на сайті електронних петицій.

Автори петиції вважають, що єдиним інструментом, за допомогою якого можна знайти відповіді на питання, є слідча комісія Ради.

Нагадаємо, що петицію зареєстрували 7 вересня 2020 року члени родин громадян України, які загинули внаслідок терористичних актів, скоєних на Донбасі російськими найманцями.

«Ми вимагаємо притягнути до відповідальності тих, хто поставив під загрозу життя українських розвідників, які працювали над цією операцією», - резюмували в петиції.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кілька кримінальних справ за заявами про зрив можливої спецоперації щодо доставки найманців російської приватної військової компанії “Вагнера” до України. Справи було відкрито відразу після появи цієї інформації в ЗМІ.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що співробітники відомства не мали жодної інформації щодо ймовірної спецоперації по затриманню бойовиків приватної військової компанії “Вагнера”.
  • Народний депутат України Володимир Ар’єв заявив, що найманці ПВК “Вагнер”, які раніше були затримані у Білорусі, причетні до збиття українського літака Іл-76 під Луганськом у 2014 році
 

ІА "Вголос": НОВИНИ