Народний депутат України Володимир Ар'єв заявив, що найманці ПВК «Вагнер», які раніше були затримані у Білорусі, причетні до збиття українського літака Іл-76 під Луганськом у 2014 році.

Про це він заявив під час сьогоднішнього брифінгу, де продемонстрував відповідні докази.

Зокрема, там йдеться про Сергія Павленка, який родом з Одеської області, громадянина Російської Федерації, який у 2016 та 2018 роках отримав дві медалі  «За відвагу» з рук президента Росії Володимира Путіна.

«А тепер давайте послухаємо, що український оперативний працівник в розмовах із Павленком говорив про Іл-76. І ми можемо стверджувати, що серед цих »вагнерівців« був один з убивць наших солдатів, який мав відношення до збиття рейсу Іл-76 у червні 2014 року», - зазначив нардеп.

Крім того, під час брифінгу також йшлося про громадянина РФ Сердюкова, який в своєму діалозі із оперативним працівником спецслужб розповів, як російські військові потрапили на  територію України.

«Є учасник батальйонно-тактичної групи »Степь«, яка причетна до збиття двох Су-25 і одного гелікоптера.Громадянин РФ Олександр Руденко, нагороджений медаллю »За повернення Криму«, »Доброволець Донбасса«, медаллю »За захист Криму« і - військовий квиток терористичної організації »ДНР", - сказав він

Нардеп наголосив, що усі ці свідчення зафіксовані, запротокольовані та  підписані слідчим СБУ.

Однак, він висловив занепокоєння, що результати цієї роботи, на жаль, можуть бути нівельовані.

Як писав «Вголос»:

  • Україна відреагувала на звинувачення Путіна щодо “вагнерівців”.
  • В Парламенті створять тимчасову слідчу комісію щодо можливої держзради глави Офісу президента Андрія Єрмака у справі “вагнерівців”.
  • Генерал-майор СБУ Віктор Ягун вважає, що Російська Федерація спробує використати ситуацію у Білорусі на свою користь.
  • Агент Національного антикорупційного бюро, ветеран АТО Євген Шевченко заявив, що затримання в Білорусі групи ПВК “Вагнера” було тривалою і ретельно спланованою операцією контррозвідки СБУ, проведення якої зірвав глава Офісу президента Андрій Єрмак.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ