Справу колишнього голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула, який підозрюється у спричиненні державі мільйонних збитків, передано до суду.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області, передає УНН.

У прокуратурі повідомили, що до суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У відомстві нагадали, що протягом 2011-2012 років колишній голова Дніпропетровської ОДА, «всупереч положенням Земельного кодексу України надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення з сільськогосподарських земель на землі промисловості».

Відтак, посадовець порушив вимоги чинного законодавства, внаслідок чого близько 2000 пайовикам спричинено збитки у вигляді вибуття із їх власності земельних ділянок загальною площею майже 21 га, на суму понад 12 млн грн, а державі, через знищення родючого шару ґрунту при проведенні гірничих робіт підприємством - на суму майже пів мільйона гривень.

Нагадаємо, що колишньому нардепу Олександру Вілкулу не змінили запобіжний захід. Відповідне рішення ухвалили у Дніпровському апеляційному суді.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ