Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні відносно колишніх суддів одного з районних судів міста Черкаси за фактами протидії протестним акціям шляхом протиправного переслідування учасників мітингів та зборів у м. Черкасах в січні 2014 року працівниками правоохоронних органів та суду.

Наразі їм повідомлено про завершення досудового розслідування та надано до матеріалів досудового розслідування, інформує Держбюро розслідувань. 

Підозрюваним інкримінується вчинення протиправних дій щодо 17-ти незаконно затриманих осіб. За даними слідства, вони незаконно обмежували особисту свободу громадян, здебільшого шляхом обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Рішення приймались без достатніх та належних доказів.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом колишнім працівникам київського полку міліції особливого призначення «Беркут» за незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів і мітингів та надання слідчому завідомо неправдивих показань із штучним створенням доказів обвинувачення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ