Новорічна ніч у Львові виявилася «гарячою». Окрім виявлених самостійно порушень, патрульні нічної зміни отримали 164 виклики через лінію «102», серед яких були гучні скандали, розмахування зброєю.

Кілька випадків, за інформацією патрульної поліції Львівщини, заслуговують особливої уваги.

Близько 4-ї години ранку патрульні отримали виклик на вулицю Хвильового, де зі слів заявника, троє осіб вибивають двері. На місці події патрульні побачили жінку та двох чоловіків, які з вулиці конфліктували із чоловіком, що визирав із вікна на першому поверсі. Сварка супроводжувалася лайкою, гучними криками. Всі учасники скандалу були п’яними. На зауваження патрульних не реагували.

Інспектори вирішили втихомирити буянів у відділку: чоловіки 30 і 33 років почали чинити опір. Один з них порвав форму патрульному. Врешті їх таки вдалося «пов’язати». Скандалістам загрожує відповідальність за опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків.

Також гарячі розбірки виникли близько 5-ї години ранку між особами, які святкували Новий рік на вулиці Академіка Романа Кучера. У під'їзді стояла жінка - в одній руці вона тримала предмет, схожий на пістолет, а в іншій — мачете. На вказівки поліцейських покласти речі на підлогу, не реагувала. Патрульні вибили ймовірну зброю із її рук. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Окрім того, близько 5-ї години патрульні отримали виклик у нічний клуб на проспекті Чорновола про грабіж. Потерпілий сказав, що в нього викрали 3 тисячі гривень. Патрульні обстежили прилеглі території та виявили 25-річного львів'янина, фото якого показав заявник.

Однак, через деякий час потерпілий відмовився від заяви.

Загалом у Львові впродовж ночі трапилися 9 ДТП: в одній з аварій травмувалися люди. Ще Патрульні склали 8 протоколів на водіїв, які керували транспортними засобами з ознаками сп'яніння.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ