Сьогодні у Києві напали на представників медіа, які приїхали на «точку» незаконного видобутку піску.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала.

«Терміново! Сьогодні список Гандзюк міг поповнитись. Кілька годин тому на Видубичах було скоєно напад на знімальну групу «Стоп корупції». Журналісти разом з двома правозахисниками прибули на точку, де грабують пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівкам з награбованими надрами. Бандити приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали гамселити. Була стрільба та погрози, що наступного разу вб’ють», - написав він.

За словами журналіста, автівку, на якій активісти привезли журналістів, порубали сокирою. «У буквальному сенсі. Розбили скло в дверях. Журналісту вибили зуба, у оператора гематома - на потилиці, провали в пам‘яті. Один з постраждалих активістів - ветеран полку «Азов», учасник бойових дій, має нагороди за участь в АТО. Зараз хлопці в лікарні. Зловмисники забрали сумку з документами та грошима одного з побитих та поїхали геть», - додав він.

За словами Романа Бочкали, поліція оголосила план-перехоплення по Києву.

«Нагадаю, на Видубичах - найбільша в столиці незаконна точка видобутку піску. Її річний обсяг - 100 млн грн. Ця земля була в оренді у компанії «Мостобуд». Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року. Але піщані нелегали продовжують працювати. На очах у правоохоронців. Може тому браконьєри ведуть себе так зухвало?? Чи не це їм розв’язує руки?», - резюмував журналіст.

ІА "Вголос": НОВИНИ