Посольство США в Україні наказало дипломатам, які не займають критично важливих посад, виїхати з американського посольства в Києві. Консульські послуги у посольстві будуть зупинені.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні.

“Сьогодні Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади, через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України”, – йдеться у повідомленні.

Разом з цим, у Держдепі зазначили, що попри скорочення дипломатичного персоналу, основна команда посольства залишиться в Україні.

США також збираються евакуювати більшість співробітників посольства США з Києва.

“З неділі, 13 лютого 2022 року, Державний департамент зупиняє консульські послуги у посольстві США у Києві”, – повідомили в Держдепі.

Посольство продовжить зберігати консульську присутність у Львові для вирішення надзвичайних ситуацій, але не зможе надавати паспортні, візові або звичайні консульські послуги.

Нагадаємо, посольство Нідерландів рекомендує своїм громадянам якнайшвидше залишити територію України. Представник Нідерландів у Києві Йоганнес де Мол заявив, що інструкції для громадян надійшли з Гааги.

ІА "Вголос": НОВИНИ