США готові передати Україні 10 танків Abrams, щоб розблокувати поставки від інших країн.

Про це повідомляє Sky News Arabia.

За даними видання, представник Пентагону заявив, що Байден готовий доставити Україні 10 танків Abrams для того, щоб посилити тиск на Німеччину, щоб вона своєю чергою почала поставки Leopard.

За даними The Wall Street Journal, вже цього тижня адміністрація Байдена може відправити значну кількість танків Abrams M1 в Україну.

«Оголошення стане частиною ширшої дипломатичної домовленості з Німеччиною, згідно з якою Берлін погодиться надіслати меншу кількість власних танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами», - йдеться в повідомленні.

Білий дім наразі відмовився від коментарів.

Водночас Сполучені штати Америки збільшили присутність своїх військ у Європі на 20 тисяч військових. Втім, направляти додатковий контингент у Польщу поки не планують.

«На сьогодні у мене немає заяв щодо пересування військ. Ми вже збільшили свою присутність на європейському континенті на додаткові 20 тисяч осіб, і ми створимо механізми для збереження цих 20 тисяч у Європі на ротаційній основі, але я не маю жодних заяв щодо Польщі», - зазначив речник Пентагону Джон Кірбі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ