Одним із ключових моментів зустрічі президентів Джо Байдена та Владіміра Путіна стала оголошена готовність Росії працювати над деокупацією Донбасу в рамках Мінських угод. Тепер Сполучені Штати хочуть побачити: РФ справді готова до конкретних кроків чи лише прикривається Мінськими угодами, як ширмою.

Про це в ефірі проєкту “Говорить великий Львів” на телеканалі NTA заявила головна редакторка Української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе.

Зокрема, вона повідомила, що сьогодні її колеги із “Радіо Свобода” взяли інтерв’ю у заступниці Держсеркетаря США Вікторії Нуланд. Та дала певні пояснення щодо процесу Мінських угод. Зокрема, сказала, що США хочуть побачити: РФ справді готова до конкретних кроків чи  лише прикривається Мінськими угодами як ширмою.

“Наступні декілька тижнів триватимуть дуже детальні переговори із українською стороною щодо позицій по Мінських угодах і на що Україна готова піти, а на що ні. Тому, як на мене, наступні два-три тижні будуть ключовими щодо можливого вирішення чи поступу у цьому процесі”, – переконана журналістка.
Вона додала: українське питання є ключовим для США, як і кібератаки.
“Це злочинні дії Росії, в принципі, у світі. в Україні, Сирії, втручання у вибори США, усі ці кібератаки. Усе це є в такому одному руслі американської політики”, – зазначила Гонгадзе.
Нагадаємо, вчора, 16 червня, в швейцарській Женеві відбулась зустріч президента Сполучених Штатів Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ