Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін запевнила, що США повністю підтримують Україну у протистоянні з Росією й хочуть допомогти у досягнені миру на Донбасі.

Про це Квін розповіла вінтерв'ю «Факти ICTV».

За словами американської дипломатки, саме через РФ мирний процес на сході України знаходиться під питанням. При цьому США зроблять усе, аби Кремль припинив використовувати агресивний підхід у вирішенні проблеми Донбасу.

"Чесно кажучи, проблема з мирним процесом на Донбасі – це Росія. Незалежно від того, у якому форматі відбудуться обговорення, у Нормандському або у Мінському, без чесної та конструктивної позиції Росії прогресу не буде. Тому Сполучені Штати підтверджують свою підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, і бажають докласти спільних з Україною та партнерами зусиль, аби досягти миру.

Важливо, аби Росія серйозно ставилася до того формату, що вже існує, і ми зробимо все можливе для цього.

Адміністрація Байдена цілковито підтримує територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів, і ми від цього не відступимо. Головний виклик - це Росія. Вона повинна зупинити свою агресію проти України і працювати в межах Мінського й Нормандського форматів використовуючи конструктивний підхід, а не агресивний".

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ