Сильний зимовий шторм наринула на північно-східні і среднеатлантических штати. Офіційні особи закликали жителів підготуватися до більш небезпечної погоді, пише CNN.

У деяких частинах східної Пенсильванії і північного Нью-Джерсі випало понад 60 см снігу. За даними Національної метеорологічної служби, найвищі показники, зареєстровані на даний момент, були в Назарет і Еншент-Оукс, штат Пенсильванія – 78 см.

Також більше 30 см снігу накрило райони в Коннектикуті, Меріленді, Массачусетсі, Нью-Гемпширі, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Пенсильванії і Вермонті.

Центральний парк Нью-Йорка вранці вівторка, 2 лютого, був покритий більш ніж 40 см шаром снігу, в результаті чого зимова буря увійшла в число 20 найсильніших завірюх в історії міста.

«Цей зимовий шторм вже наніс велику кількість снігу і створює небезпечні умови для подорожей, і очікується, що він триватиме і завтра», – заявив губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо.

Очікується, що снігопад буде найсильнішим на півночі Нової Англії, де випаде ще до 30 см.

Але не тільки сильний снігопад і погодні умови тривожать: оповіщення про прибережні повені від штату Мен до південного Делавера загрожують більш ніж 16-м мільйонам осіб.

У Нью-Йорку попередили, що райони уздовж узбережжя можуть пережити «багаторазові раунди повеней, особливо під час припливів».

За словами метеорологів рівень води в даний час на 60-122 см вищий норми. Цей тип повені надзвичайно небезпечний і навіть смертельний.

Пункти вакцинації по всьому Нью-Йорку були закриті через шторм.

У поліції штату Нью-Джерсі повідомили, що за добу було більш ніж 660 дорожньо-транспортних пригод та більше 1000 проблем із автомобілями. Поліція закликає жителів триматися подалі від доріг.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ