США розуміють, що не готові через Україну до справді великого військового протистояння з Росією. Інакше вже давно би надали для допомоги серйозне озброєння для оборони. Передусім, повітряного простору, де Україна найвразливіша.

Такий прогноз в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» зробив ексміністр соціальної політики Андрій Рева.

«Путін зараз торгується зі світом не за Донеччину чи Луганщину, а за всю Україну. Й ставить питання дуже просто: або віддаєте дипломатичним шляхом, або заберу силою. Й Америка не бачить можливості та перспективи протистояти Російській Федерації у польових умовах. І про це говорять самі американські військові, експерти», - висловив припущення Рева

Також він звернув увагу на те, що США надають Україні лише легко озброєння для партизанської війни: ці комплекси добрі для міського бою, коли треба стріляти по ворогу, що рухається чи увійшов у  місто. Те саме стосується «Джавелінів», яким «зробив одиночний вистріл і тікаєш» чи «Стінгерів», якими можна збивати гвинтокрили.

«Але з точки зору захисту повітряного простору ми абсолютно беззахисні: засоби протиповітряної, протиракетної оборони, як могли б надати, але не дають. Ми маємо класних пілотів, які би могли перевчитися на літаки F-22, F-35, яких не бачать радари. Американці їх мають, але не готові чи не хочуть ділитися», - констатував Рева.

Врешті резюмував усе словами експрезидента США Барака Обами, який ще на посаді очільника США сказав, що «Росія хоче захопити більше України, ніж ми готові захищати».

«Не треба недооцінювати ворога. Путін – це не дрібний шахрай. І зараз він грає на повну», - сказав ексміністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ