У Сполучених Штатах Америки обіцяють покарати ряд країн за те, що вони допомагають Росії ухилятися від санкцій. Мова йде про Індію, Китай, Саудівську Аравію, ОАЕ та Вірменію.

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначено, що раніше про те, що США готові покарати країни, які допомагають Росії обійти санкції, заявив і радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу.

Він уточнив, що Вашингтон має низку інструментів для забезпечення повноцінного виконання санкцій. Один з інструментів - включення юридичних чи фізичних осіб, які намагаються ухилитися від санкцій, або не дотримуються їх, і які перебувають у юрисдикції третіх сторін.

«Ці інструменти зараз добре зрозумілі компаніям і країнам у всьому світі, і ми готові їх застосувати, якщо в цьому виникне потреба», - заявляв Салліван.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр оборони Олексій Резніков проводять у Варшаві перемовини у форматі 2+2 з американськими колегами Ентоні Блінкеном і Ллойдом Остіном. Деталі щодо зустрічі наразі невідомі.

ІА "Вголос": НОВИНИ