Американські сенатори Джим Ріш і Бен Кардін представили проєкт, що визнає дії Росії в Україні, зокрема, депортації і навмисне вбивство мирного населення, геноцидом українського народу.

Про це під час свого звернення повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський повідомив, що відповідно до проєкту документа Сенат США засуджує Росію за вчинення актів геноциду проти народу України; закликає Сполучені Штати разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоб запобігти подальшим актам російського геноциду проти українського народу.

Разом з тим документ підтримує трибунали та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності за агресивну війну, за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид.

«Всіма своїми терористичними атаками проти українців і нашої держави Росія тільки закопує сама себе», - повідомив президент.

У Сенаті США зауважили, що світ має визнати те що дії РФ в Україні є геноцидом, а винні мають понести відповідальність.

«Протягом п’яти місяців світ бачив жорстоку, невиправдану та абсолютно безглузду війну, яку російський диктатор розв’язав проти України. Росія намагається знищити не тільки людей і будівлі України, а й українську мову, українську історію та українську культуру. Це геноцид. Світ має визнати цей факт, а винні мають понести відповідальність», – заявив сенатор Бен Кардін.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ