Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Звичайно, можливість такого розвитку подій викликає занепокоєння у американських союзників в Азіатсько-Тихоокеанскому регіоні, однак Трамп раніше сам запевнив, що не розірве угод, які десятиріччями становили основу політики США в Азії.

Як зазначає видання WSJ, деякі лідери починають готуватися до зміни політики США у зв'язку з нещодавніми обіцянками Трампа «не допустити» створення у КНДР повнофункціональної міжконтинентальної балістичної ракети.

Як повідомляється, в середині лютого заступник радника з нацбезпеки США Кетлін Макфарленд провела нараду, запропонувавши учасникам представити свої пропозиції по Північній Кореї, у тому числі й такі, що «далекі від основного русла політики США».

Зазначається, що Білий дім попросив розглянути будь-які варіанти розвитку подій, починаючи від визнання Північної Кореї ядерною державою, закінчуючи веденням військових дій проти режиму північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

У виданні також висловили побоювання, що перспектива військових дій США в Північній Кореї «може спонукати Китай перекрити джерела економічного життєзабезпечення Пхеньяна, чого від нього давно домагається Вашингтон».

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ