Конгрес США розширює роботу над запровадженням санкцій, які спрямовані на протидію будівництву російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

У нижню палату відомства надійшов ще один законопроєкт проти компаній, задіяних у будівництві об'єкта.

«Конгрес США розширює роботу над санкціями проти «Північного потоку-2». Кілька тижнів тому американські парламентарії зареєстрували законопроєкт про санкції щодо осіб, задіяних у будівництві цього газопроводу, у верхній палаті Конгресу. Вчора аналогічний за змістом законопроєкт №HR3206 також надійшов на розгляд нижньої палати», - написав він.

Коболєв підкреслив, що ці документи мають широку підтримку як серед республіканців, так і серед демократів в обох палатах Конгресу. Коболєв зазначив, що «Нафтогаз» також докладає максимальних дипломатичних зусиль у протидії кремлівському проєкту.

«Ми співпрацюємо як з американськими, так і з європейськими парламентаріями і членами уряду, розробляємо спільні шляхи протидії побудові «Північного потоку-2», який становить істотну загрозу для міжнародної енергетичної безпеки», - написав він.

Нагадаємо, що у РФ запевнили, що «Північний потік-2» в обхід України буде запущений.

Нещодавно Меркель рішуче підтримала газопровід «Північний потік-2» в обхід України.

ІА "Вголос": НОВИНИ