Про припинення постачання зброї погрожують західні партнери. Вимога Заходу про те, що зброя НАТО не може бути використана на території Росії або над нею, працює як величезний мінус проти України - особливо в битві за Харків.

Про це пише Bild.

«Говорячи простою мовою: в той час, як Росія щодня випускає по Харкову майже 5 000 артилерійських снарядів, Україні не дозволяється випустити у відповідь жодного західного снаряда», - пише Bild.

Наразі російські авіабази, які використовуються, мають перебувати в межах досяжності зброї, яку Київ отримав від західних країн. Але жодне з цих озброєнь не може бути використане для знищення літаків російських терористів на землі.

Україна також не може використовувати західні системи ППО проти російських літаків і мусить чекати, доки бомбардувальники випустять крилаті ракети та опиняться над територією України, щоб вразити їх, зазначає видання.

«За інформацією BILD, українська армія принаймні один раз використовувала систему «Patriot» з Німеччини, щоб зробити самостійні дії. Реакція: гнівні дзвінки з Берліна і Вашингтона та погроза припинити постачання зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться», - стверджує Bild.

І хоча останнім часом у західній блокаді нарешті намітилися зрушення, - глави кількох держав заявили, що їхня зброя тепер може бути використана проти російських цілей.

Однак багато зі знарядь стріляють американськими снарядами, а США, поряд із Німеччиною, виступають проти такого використання, підкреслює Bild.

ІА "Вголос": НОВИНИ