Сполучені Штати Америки вводять санкції проти російських олігархів. У цей список потрапив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Відомо, що під санкції потрапили особи, як збагачуються коштом росіян, просувають своїх близьких на топпосади, а також особи та компанії, які постачають необхідні ресурси для вторгнення Росії в Україну.

Таким чином, ці особи та члени їхніх родин будуть відключені від фінансової системи США, їхні активи в США будуть заморожені, а їхнє майно буде заблоковано для використання. 

«Міністерство фінансів поділиться фінансовою розвідкою та іншими доказами, якщо це необхідно, з Міністерством юстиції для підтримки кримінального переслідування та арешту активів», – повідомили у Байдена.

Санкції введуть проти найближчого оточення Путіна, а саме Алішера Усманова, Дмитра Пєскова, Миколу Токарєва, Бориса та Аркадія Ротенберг, Сергія Чемезова, Ігоря Шувалова, Євгена Пригожина та їхні родини.

Схожі санкції проти російських олігархів ввела Великобританія.

Як пише «Європейська правда», мова йде про Алішера Усманова та Ігоря Шувалова.

Уродженець Узбекистану Усманов мав комерційні зв'язки із британським футбольним клубом «Евертон», але вони були призупинені. Усманов наприкінці лютого потрапив до санкцій Євросоюзу.

Шувалов, своєю чергою, обіймав посаду віцепрем'єра Росії, а зараз є головою російської держкорпорації «ВЕБ.РФ».

Нагадуємо, королева Великобританії Єлизавета ІІ зробила пожертву для допомоги українським біженцям.

Відомо, що королева Англії зробила пожертву Комітету з надзвичайних ситуацій Британії (DEC) у зв'язку з російським вторгненням в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ