Звинувачення в корупції, які призвели до ряду звільнень в українській владі, не стосуються мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги, наданої Сполученими Штатами Америки Україні.

Про це заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Він зазначив, що в адміністрації Білого дому дуже серйозно і відповідально ставляться до забезпечення належного нагляду за всіма формами допомоги, яку США надають Україні, що воює.

«Адміністрації Байдена невідомо про якісь зловживання за допомогою США», – заявив Прайс.

Водночас Прайс визнав, що руйнування, спричинені вторгненням, ускладнили можливості відстеження зброї, а також економічної та гуманітарної допомоги, спрямованої Вашингтоном до Києва.

«Існують виклики, пов'язані з середовищем, в якому наші українські партнери перебувають у розпал жорсткої атаки з боку Російської Федерації. Але ми, проте, серйозно ставимося до цього зобов'язання, і маємо можливість вживати заходів щодо забезпечення такої звітності», – сказав він.

Прайс заявив, що Сполучені Штати «вітають швидкі та рішучі дії» президента Володимира Зеленського, значні зусилля щодо протидії корупції та притягнення посадових осіб до відповідальності у разі, якщо вони «не виконують покладені на них зобов'язання».

Він також наголосив, що США підтримуватимуть Україну на шляху до впровадження важливих антикорупційних реформ.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ