Уряд США оцінює, чи розміщувати дітей-мігрантів без супроводу на військовій базі у Вірджинії на тлі різкого зростання кількості мігрантів, що прибувають на межі США та Мексики.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США (HHS), передає Reuters.

Кількість дітей-мігрантів, які прибувають на південно-західний кордон, зросла за останні місяці, переповнюючи притулки, в яких мешкають діти, перш ніж їх віддадуть прийомним батькам чи опікунам у США.

Зазначається, що терміново потрібно знайти більше місця для притулку для неповнолітніх без супроводу. Необхідно знаходити термінове рішення для зростаючої кількості дітей, які в'їжджають до країни на тлі пандемії COVID-19.

Кількість мігрантів, яких спіймали при перетині кордону та їм дозволили в'їхати до США, зросла за останні тижні, коли президент США Джо Байден, демократ, пообіцяв змінити жорстку політику колишнього президента Дональда Трампа, республіканця.

Згідно із законодавством США, діти віком до 18 років, яких зловили при перетині кордону без батьків чи законного опікуна, позначаються як «без супроводу» і повинні бути перевезені з прикордонних патрульних до притулків HHS протягом 72 годин.

Більшість дітей, які прибувають без батьків чи законного опікуна, родом з Мексики та Центральної Америки.

США використовували військові бази для проживання дітей без супроводу й раніше, в тому числі в 2014 році за часів колишнього президента Барака Обами.

Адміністрація Байдена також планує перетворити два центри для утримання сімей у Техасі на установи, які швидко прийматимуть приїжджі сім'ї мігрантів і дозволять їх звільнити протягом 72 годин.

Станом на 4 березня агентство тримало під вартою 7700 неповнолітніх без супроводу, що є найвищим рівнем з 2019 року. Станом на минулий тиждень у ньому було приблизно 7700 ліжок.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ