Про це йдеться в повідомленні Національної адміністрації з ядерної безпеки США, пише Інтерфакс.

Випробувальна установка без заряду була скинута 14 березня з винищувача F-16. У ході випробування були оцінені як неядерні функції зброї, так і здатність літака постачати зброю.

Раніше бомбу тричі випробували в 2015 році. Цей тест є першим в серії, яка буде проводитися протягом наступних трьох років, щоб кваліфікувати B61-12.

Ядерна бомба B61 була розроблена в 1963 році. Нинішня модифікація — вже дванадцята за рахунком. У разі успішних випробувань нею замінять чотири модифікації бомби B61 в ядерному арсеналі країни. Перший готовий зразок планується завершити до березня 2020 року.

Раніше в ніч проти п'ятниці, 14 квітня США застосували «мати всіх бомб» GBU-43, щоб зменшити простір для операцій бойовиків ІД проти американських військових радників і афганських сил безпеки. 

Найбільша неядерна бомба в світі вбила принаймні 36 ісламістів. Удар був спрямований на ряд підземних тунелів і печер, де переховуються бойовики «Ісламської держави». Цивільне населення внаслідок удару не постраждало.

Застосування GBU-43 – друга гучна військова операція при президентові Дональдові Трампі. Минулого тижня за його вказівкою американські військові випустили 59 ракет «Томагавк» по сирійській авіабазі Шайрат, з якої, на думку Пентагону, 4 квітня здійснювалася хімічна атака на місто Хан-Шейхун. В результаті атаки загинули щонайменше 72 людини. 

ІА "Вголос": НОВИНИ